Geometrie roti

Geometria rotilor este unul dintre elemente prioritare care asigura o functionare corecta a masinii la un randament de 100%, ajutand, totodata, la cresterea atat a performantei cat si a gradului de siguranta pentru pasageri si sofer. Aceasta trebuie vazuta ca partea integrata in intretinerea auto standard, astfel incat autovehiculul sa corespunda cu specificatiile tehnice oferite de producator.

 

Geometria rotilor presupune ajustarea celor trei unghiuri, respectiv de cadere, de fuga si de convergenta, pana cand acestea sunt din nou paralele intre ele si perpendiculare fata de suprafata de rulare, oferind astfel o directie de rulare a autovehiculului liniara.

 

Efectuata intr-un mod corect, geometria rotilor reduce riscul de uzura precoce a anvelopelor si previne aparitia problemelor tehnice intalnite atat la nivelul sistemului de directie cat si la nivelul suspensiei. Pe langa aceste lucruri esentiale care asigura ca masina functioneaza la performantele oferite de producator, reglarea unghiului de fuga intr-un mod optim ajuta la scaderea consumului de carburant si la reducerea riscului de accidente.

 

Cand trebuie sa apelati la serviciul de geometrie roti?

Exista multe pareri privind raspunsul la aceasta intrebare, dar recomandare noastra este ca geometria rotilor sa fie efectuata la fiecare schimb de anvelope. In cazul in care realizati zilnic sute de km cu autovehiculul, atunci recomandam sa verificati geometria rotilor la fiecare 10.000 de km pentru siguranta dumneavoastra si a pasagerilor.

 

Exista cateva cazuri particulare care necesita verificarea sau efectuarea geometriei rotilor:

  • Schimb anvelope
  • Anvelope cu diametrul mare
  • Schimb componente la suspensie
  • Anvelope cu uzura neuniforma si rapida
  • Schimb componente la sistemul de directie
  • Consum de combustibil crescut si inexplicabil
  • Autovehiculul a lovit un obstacol precum: o groapa, o bordura
  • Autovehiculul a fost incarcat pentru un timp indelungat cu o sarcina foarte mare
  • Atunci cand eliberati volanul pe un drum drept pentru cateva secunde in timpul mersului, masina are tendinta de a se indrepta catre dreapta sau stanga.

 

Am avut grija sa ne echipam mecanicii specialisti cu tehnologie moderna si echipamente de ultima generatie pentru a putea realiza serviciul de geometrie roti intr-un tip eficient si eficace.

 

Durata de realizare a acestui serviciu este in jur de 30 de minute la cel mai bun pret si in concordanta cu specificatiile tehnice ale producatorului.

Pret manopera
Multimarca
SUV / Autoutilitare
Geometrie roti fata
95,00 lei
150,00 lei
Geometrie roti spate
80,00 lei
80,00 lei
Pret manopera
Multimarca
SUV / Autoutilitare
Constatare vanzare-cumparare ( verificare rampa + diagnoza )
150,00 lei
150,00 lei
Regenerare filtru particule
300,00 lei
400,00 lei
Test compresie
150,00 lei
200,00 lei