Igienizare A/C

Exista o multime de motive pentru a curata aerul conditionat al masinii. Un motiv potential este ca observati un miros neplacut care provine de la orificiile de aer conditionat.

 

Un motiv si mai mare este imbunatatirea eficientei consumului de combustibil. Acest lucru s-ar putea sa va surprinda, dar curatarea prafului si a resturilor din aerul conditionat va ajuta sa functioneze mai bine. Acest lucru, la randul sau, ajuta vehiculul sa utilizeze mai eficient gazul.

 

Va vom prezenta procesul in doar cinci pasi de baza:

 

Pasul 1: Demontarea A/C

Primul pas consta in demontarea in mod eficient a aparatului de aer conditionat, oferind astfel un acces mai mare la lucrarile interioare ale autovehiculului si permitand sa se poata elimina orice murdarie si resturi care s-au acumulat.

 

Pasul 2: Indepartarea reziduurilor

Indepartarea rezidurilor se poate face folosind un spray cu aer comprimat. Indepartati fiecare piesa a sistemului, permitand ca murdaria si resturile sa iasa dintr-un capat, apoi zona curatata trebuie stearsa cu o carpa curata.

 

Pasul 3: Identificarea canalelor

Urmatorul pas este investigarea canalelor, care ar trebui sa arate ca niste tuburi mari care provin din tuburile zig-zag ale vaporizatorului. Ceea ce se cauta aici sunt scurgeri. Daca observati orice fisura, se foloseste banda de alimentare pentru a impacheta ce este uzat.

 

Pasul 4: Scoaterea acumulatorului

Rolul acumulatorului in motor este de a elimina resturile si condensul din aer, in timp ce se pregateste sa intre in autovehicul. Acest sistem de filtrare poate deveni impotmolit in timp si este probabil cauza tuturor reziduurilor acumulate, asa ca va trebui sa fie inlocuit.

 

Pasul 5: Inlocuirea acumulatorului

Un nou acumulator se poate gasi in cadrul magazinului de piese auto. Instalarea acestuia este destul de usoara si nu necesita mult timp.

 

Curatarea aparatului de aer conditionat al vehiculului nu este cu siguranta ceva de neglijat. Poate fi o modalitate foarte buna de a proteja motorul, de a maximiza eficienta combustibilului si de a elimina mirosurile neplacute daca este necesar! Tineti minte aceste lucruri si luati in considerare adaugarea acestora la lista de sarcini pentru intretinerea vehiculului.