Incarcare A/C

Atunci cand un sistem de aer conditionat isi pierde capacitatea de a se raci corespunzator, este necesar ca sistemul sa fie reincarcat. Mai jos este prezentat modul de incarcare a sistemului A / C atunci cand sistemul este scazut sub presiune sau a fost aspirat dupa o reparatie.

 

Nota: Atunci cand sistemul A / C se incarca, vor fi intotdeauna necesare ochelari si manusi de protectie.

 

1. Determinarea temperaturii aerului inconjurator.

Daca temperatura aerului este de 55 ° sau mai mica, vehiculul nu trebuie incarcat. Se utilizeaza un furtun de incarcare cu un ecartament. De obicei, ambalajele de agent frigorific contin o diagrama pentru determinarea presiunii de incarcare a sistemului in functie de temperatura aerului inconjurator. Urmand graficul de incarcare, sistemul va asigura functionarea eficienta a sistemului.

 

2. Localizarea portului de service de pe partea inferioara.

Acest port este de obicei gasit pe linia care leaga acumulatorul si compresorul. Flansa superioara este situata intre compresor si condensator.

 

3. Stergerea prafului cu o carpa curata, iar apoi se detaseaza capacul de la portul de service din partea inferioara.

 

4. Atasarea furtunului de incarcare la portul de service de la partea inferioara si asigurarea conexiunii securizate.

Daca furtunul nu se ataseaza cu usurinta, este posibil ca portul utilizat sa fie gresit.

 

5. In urma instructiunilor privind pachetul de agent frigorific, se adauga agentul frigorific la sistem.

 

6. Dupa determinarea presiunilor corecte folosind diagrama de presiune a aerului ambiant, se monitorizeaza constant valorile de presiune in timpul incarcarii sistemului.

 

7. Dupa ce sistemul de aer conditionat este incarcat la presiunea adecvata, se scoate furtunul de incarcare din portul de service din partea inferioara, lasand recipientul atasat la furtunul de incarcare.

 

8. Verificarea de sigiliu a capacului de port de service inainte de reinstalare.

Trebuie verificat si asigurat daca sigiliul de sub capac nu prezinta fisuri, gauri sau picaturi. La aceasta etansare poate fi adaugata protectie, daca supapa Schrader a format vreodata o scurgere.

Pretul serviciului de incarcare cu freon este de 200,00 lei si include curatarea si completarea cu freon in limita a 500 grame. Pentru autoturismele care depasesc cele 500 grame, pretul suplimentar este de 20,00 lei / 100 grame.

Operatiunea dureaza aproximativ 40 de minute.